dilluns, 5 de juny de 2017

FI DE CURS ECOLÒGICAMENT EMOCIONAL

Com ja portem fent un parell de cursos, l'últim dia de juny, el destinem a estar junts tots els components de la Comunitat Educativa (professors, gent del Pas,...) Un bon dia per recordar que no solament és bo treballar per a l'escola i dins l'escola, sinó també és reconfortant, gaudir i riure sense pensar en obligacions, responsabilitats, i deures.
Aquest any, va tocar passar un bon dia al Restaurant La Deu i als seus entorns meravellosos. 
Va començar el dia, amb una lectura del conte: "Escola Pia d'Olot, i el llarg viatge". 


Seguidament,  vàrem fer  una bona passejada pels Aiguamolls de La Moixina, amb explicació inclosa, per part de la Sara i en Ramon d' Escoles Verdes: Els alumnes que formen part d’ Escoles Verdes i del Parlament Verd  han participat  en una activitat de millora del medi natural organitzada per l’IME i el Seminari Escoles Verdes Garrotxa. Es tractava de recuperar els recs de la Moixina traient els créixens, una planta invasora. Aquesta activitat ha estat guiada i acompanyada en tot moment per tècnics del Parc Natural i monitors de Tosca i per dos professors de la nostra escola.

Després d'haver agafat gana tot fent l'exercici pertinent, al restaurant La Deu, ja teníem preparat un bon esmorzar compartit, on cada etapa de l'escola, va portar alguna cosa per tots. Va ser un bon moment per xerrades amistoses i bon rotllos.
La tercera activitat proposada i portada a terme amb èxit, va estar  preparada pel Bloc Persona, L’anomenada, BINGO EMOCIONAL. Dos grans experts en la cantada del bingo varen ser els animadors principals, en Moi i en Xevi. I d'ajudants, la Sara i l'Esther, donaven el toc emocional que li feia falta en cada moment. Actuacions, com la d'en Ramon Pujol i de l'Ita, varen ser de gran ajuda. Tanmateix, la constant activitat generada en cada número emocional, feia que ningú  estigués massa quiet. Riures i cantades de línees i Bingo, varen fer uns moments diferents i emocionants, plens de regals ecològics per a tothom. Una planta aromàtica per cadascú, va posar fi a un joc divertit i a una estona ben amistosa i agradable.No podia faltar una actuació musical, com cada any, preparada per la nostra experta en música, l'Anna Ahumada. Aquest cop, en Miquel Àngel i la Mila, varen ser els protagonistes, cantant una cançó i encarregant-se de fer  els cors , tots els assistents a la sala.Abans de dinar, no hi podia mancar, l'últim claustre de curs, explicant les novetats per al proper curs i petites informacions d' on es troba l'escola en aquest gran moment innovador.
Finalment, al menjador de La Deu, vàrem poder gaudir d'un bon dinar i uns moments de benestar amb els nostres més propers. Desitjar des de l'equip Persona, un BON ESTIU i una bona carregada de piles per propers cursos....perquè :           "Tot està per fer i tot és possible"


-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dos Vespres Ecològics acabats,...

 amb èxit!!!

Aquest últim mes de juny, hem finalitzat  dos formacions més per a pares i mares. El primer nivell d'Ecologia Emocional, "Vespres Ecològics 1"; destinat a conéixer i a començar a endinsar-nos en la metodologia emocional que ensenyem a l'escola tant a nivell de professorat, de Comunitat Educativa com amb els propis alumnes.
Diferents activitats, en diferents llocs i gaudint de moments per  a nosaltres, aportacions que ens han fet créixer junts amb unes bones rialles.  Per acabar d'amanir-ho  tot, el fet de  compartir emocions diverses cercant ja, les primeres passes per a l'autogestió de cadascuna d'elles amb responsabilitat pròpia i sentit comú.
També al mateix mes de juny,varen finalitzar el segon nivell, "Vespres Ecològics 2", dedicat a totes aquelles persones que han volgut conéixer una mica més l'Ecologia Emocional. Aquests vàren estar dedicats a diferents monogràfics emocionals, enlleçats de tal manera que ens portessin tots cap a l' autocoeixement  i cap a cercar dins nostre, la figura CAPA (Creativa, Amorosa, Pacífica, Autònoma). Tanmateix , igual que els altres participants, els de Vespres -1, hem gaudit de bones estones dins un espai protegit i ple de coneixements interessants que segur ens han servir a tots per a ser millors persones. 


Des de l'organització de les formacions (l' Amipa i l'escola) i nosaltres mateixes, les facilitadores, l'Esther i la Mercè, estem molt satisfetes de la feina feta i de la implicació de tothom. 
Volem agrair la vostra confiança i us convidem a  continuar indagant dins d'aquests màgics mons de les emocions i de l'autoconeixement.
I si és possible, esperem veure-us en properes formacions d'aquest tipus.
BON ESTIU A TOTHOM!!!
Imatge relacionada--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PETIT HOMENATGE A CARLES CAPDEVILA

Des de tota  la Comunitat Educativa de l 'Escola Pia d'Olot volem retre un petit homenatge a un bon periodista i a un gran Mestre de la vida.

Per a tu Carles.

Molts et recordarem   pel llegat que has deixat. A Catalunya Ràdio i el teu APM,  per la innovació portada a l'ofici des de la direcció del diari Ara, per la teva defensa aferrissada de mestres, educadors, infermeres i monitors, per les teves paraules d'autocrítica en rebre el Premi Nacional de Comunicació, per molts articles que ens has anat deixant ben sovint a la premsa escrita, per les teves sàvies paraules a les conferències... mil coses de gran importància i  valor immens per a tots nosaltres.

Tothom, sap i reconeix que has deixat un gran i valuós  llegat. Des d'Olot, et volem recordar i aplaudir siguis on siguis i, sobretot, donar-te les gràcies per la teva plenitud, la teva humilitat i el teu humor.

En el teu últim llibre "La vida que aprenc", a la contraportada ens dius:

"Prou sé que la vida s'aprèn vivint-la, sovint a patacades,
 però mirar d'endreçar els aprenentatges per escrit els consolida"

Per tot el que ens has deixat i per tot el que ets, una persona senzilla, solidària, optimista, motivadora, comunicadora, expressiva, (i un llistat d'adjectius que no acabaríem), l'escola t' ha volgut dedicar l'últim plafó de l'Ecologia Emocional d'aquest curs: S'ha deixat uns folis en blanc a sota  per si hi ha algú  que bonament  vulgui escriure alguna cosa.
Qualsevol petit agraïment o reflexió que us vingui de gust apuntar, serà segur molt  ben rebuda."Des del cor de moltes persones que ja t'enyorem, 
et volem donar les gràcies i dir-the que no t'oblidarem!"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada