Espai Dinàmic


Què és el tirabuixó?


Tirabuixó són unes taules de moviments amb música a realitzar de forma diària i habitual a l'escola, encaminades a preparar l'alumnat per aconseguir, d'una banda, una millor predisposició al treball, l'aprenentatge i la sociabilitat dins l'àmbit escolar, i de l'altra, una millor relació amb el seu cos i la seva emocionalitat. Les taules duren 6 0 7 minuts i es fan al principi del dia a l'aula amb el professor. És una rutina diària abans de començar el dia a l'escola.

Tirabuixó són una sèrie d'eines per al coneixement i la conscienciació del cos en el dia a dia escolar (d'educació infantil i de primària). L'objectiu és diferent i complementari a les pràctiques que es fan a dintre del marc de l'assignatura d'educació física. No és una assignatura, és un hàbit saludable que es practica regularment i que ressona a tota la jornada escolar.

En realitat és un projecte que beu de fons que són més aviat clàssiques. Com deien els romans "Mens sana in corpore sano". Per tant tirabuixó el que vol fer és normalitzar en l'àmbit de l'escola una idea i una pràctica que probablement mai hauria d'haver desaparegut.

Anomenem aquesta proposta "tirabuixó", perquè aquest objecte simbolitza de moltes maneres el nostre propòsit en els dos sentits de la paraula. Com a rínxol és elegant i representa una actitud de cuidar el cos. Com a estri de cuina representa l'esforç i l'estirament amb els dos moviments bàsics: l'espiral i el vertical.

El propòsit és treure el "tap" de les congestions corporals. Fora tensions, nusos, postures obturadores i mals hàbits. Donar via a la respiració lliure, el moviment àgil, el relaxament corporal i el benestar en general per millorar l'aprenentatge i la convivència dels nens i mestres a l'escola.Ales sessions de psico ja hem començat a treballar-les!!!
Animeu-vos a casa també a fer-les, tal com diuen són divertides i ajuden als infants a tranquilitzar-se.

Ens construïm capsetes de colors?
JOC DIVERTIT PER TREBALLAR LES EMOCIONS


          El bosque encantado juego para trabajar la inteligencia emocional -Orientacion Andujar del Tweet de https://twitter.com/tiching/status/708324291453046785?refsrc=email&s=11Per jugar cal estar connectat a Internet i fer Clic sobre l'enllaç. Surt una pàgina que dins hi ha el joc en qüestió. A divertir-se jugant!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada